Beroepsopleiding

Traineeship
Klantmanager Inkomen

Klantmanager inkomen / inkomensconsulent

In de beroepsopleiding Inkomensconsulent/klantmanager inkomen komt alles aan bod wat u nodig heeft om zelfstandig bijstandsaanvragen te beoordelen en af te handelen.

De opleiding bestaat uit 30 modules die een solide basis bieden om in de praktijk uw rol goed te vervullen. We besteden veel aandacht aan de Participatiewet en het locale beleid. Dit doen wij aan de hand van een zelfontwikkeld studieboek en aan de hand van praktijkcases die door cursisten kunnen worden ingebracht.

Over de opleiding

Niveau van de opleiding
De beroepsopleiding wordt gegeven op hbo-niveau

Lengte van de beroepsopleiding
De opleiding theorie wordt online gevolgd in het cursusmenu op de website. Ook zijn er tussentijdse toetsen om jezelf te testen en Vanaf inschrijving zullen er in een tijdperiode van 11 weken, iedere week toetsmomenten worden afgenomen.

Doel
Na afloop van de beroepsopleiding hebben de deelnemers voldoende inhoudelijke kennis meegekregen voor het beoordelen en afhandelen van een bijstandsaanvraag, aanvraag IOAW en aanvraag bijzondere bijstand.

Voor wie
De beroepsopleiding is bestemd voor (toekomstige) klantmanager/consulenten Inkomen van een gemeentelijke Sociale Dienst.

Eisen

• Minimaal een afgeronde hbo opleiding Rechten of Sociaal Juridische Dienstverlening.

• Aantoonbaar HBO werk- en denkniveau.

• Relevante werkervaring met de Participatiewet.

• Ervaring met klantcontact.

Vrijstellingen
Als u minder dan zes maanden voor aanvang van de beroepsopleiding een lesmodule of vaardigheidstraining heeft gevolgd, dan kan vrijstelling voor dit onderdeel worden verleend.

Studiebelasting
Voor deze beroepsopleiding geldt een studiebelasting van 24 uur per week, in een tijdsperiode van rond de 10 weken.

Literatuur 
Alle literatuur en bronnen zijn gestructureerd in de online cursus te vinden.

Aanvullend lesmateriaal:
Tijdens de opleiding worden geanonimiseerde praktijkdossiers gebruikt door de deelnemers.

Kwalificaties
De beroepsopleiding wordt branche-erkend en maakt onder meer deel uit van het interne opleidingsaanbod van de gemeente Rotterdam. Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

Toetsing
Iedere week vindt er een toets plaats met de tot dan toe behandelde stof. De opleiding wordt afgesloten met een vier uur durende eindtoets, deze eindtoets bestaat uit het afhandelen van een dossier, het beantwoorden van open en meerkeuzen vragen.

Werkwijze
Deze opleiding wordt online op ons platform aangeboden. Dit vereist zelfstudie van de theorie uit het geïmplementeerde Praktijkboek Participatiewet en een syllabus. Deelnemers maken zelfstandig of in kleine groepen (huiswerk)opdrachten om stapsgewijs en geleidelijk tot bepaalde kennis en inzichten te komen. Daarnaast voeren zij met elkaar meningsvormende of probleemoplossende gesprekken over specifieke onderwerpen uit de Participatiewet. De groepsdynamiek van klassikaal lesgeven geeft meerdere inzichten en versterkt het leerproces.

Kwalificaties

De beroepsopleiding wordt branche-erkend en maakt onder meer deel uit van het interne opleidingsaanbod van de gemeente Rotterdam. Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

Recente Kandidaten

Deze inkomensconsulenten hebben de beroepsopleiding klantmanager inkomen bij Axiflex Academy afgerond!

Dankzij de opleiding had ik veel minder begeleiding nodig op de werkvloer. Ik kon al vrij snel aan de slag, wat je zelfvertrouwen een boost geeft en zorgt voor een positieve indruk bij de opdrachtgever.
H. Bardan
Inkomensconsulent Participatiewet, Gemeente Rotterdam

FAQ

Zodra de online opleiding is aangschaft nemen wij contact op en verstrekken verdere informatie over jouw traject en de bijbehorende toetsmomenten. 

Vanaf aanschaf van de opleiding heb jij online toegang tot de opleiding vanuit jouw persoonlijke account. Hierin kan je de theorie van de opleiding volgen dmv zelfstudie. Het platform biedt de mogelijkheid om alles stapsgewijs af te ronden en jouw vorderingen in de opleiding zichtbaar inzichtelijk te maken. Zo zie jij hoeveel procent van de opleiding is afgerond en welke hoofdstukken geleerd zijn. 

Wij zullen deze vorderingen ook bijhouden en met jou afstemmen wanneer de toetsmomenten plaatsvinden!

Momenteel vinden er geen fysiek contactmomenten plaats ivm de toestand rondom Covid-19. Voor nu verloopt de communicatie online. Uiteraard wanneer dit weer mogelijk is, zijn fysieke contactmomenten mogelijk. Dit zal vanuit ons worden gecommuniceerd. 

Heeft u nog vragen over de opleiding en wilt u hierover in gesprek? Neem contact op via contact@axiflexacademy.com en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op. We plannen samen en passend moment om in gesprek te gaan!

Beroepsopleiding

Klantmanager inkomen/inkomensconsulent

€2750

EENMALIG

error: Content is protected !!
×